Vanaema õpetus, mida kuulavad ka maailma tähtsaimad juhid

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhtimisguru jagab vanaemalt saadud õpetust nüüd maailma tähtsamate juhtidega.
Juhtimisguru jagab vanaemalt saadud õpetust nüüd maailma tähtsamate juhtidega. Foto: PantherMedia / Scanpix

Juhtimisguru Subir Chowdhury sai lapsena oma vanaemalt tarkusetera, mida õpetab praegu maailma tähtsamatele juhtidele, kirjutab BusinessInsider.

Chowdhury, kes töötab Fortune 500 ettevõtetega, meenutas ühte jutuajamist vanaemaga ajal, kui ta oli veel väike laps. «Subir, milline on kõige tähtsam number 0 ja 9 vahel?» küsis vanaema. Chowdhury vastas muidugi, et 9, sest 0 pole ju midagi.

Vanaema aga ütles, et ta eksib. «Nullil üksinda pole tõesti väärtust, aga kui talle midagi lisada, muutub null väga väärtuslikuks, » rääkis vanaema Subirile. «Sa pead alati meeles pidama, et ükskõik kes sa poleks, ilma teiste inimesteta pole sa midagi väärt.»

Vanaema jätkas, et paljud juhid unustavad selle ära, kui pääsevad võimu juurde, et teistel on nende edu juures oma roll olnud. «Igaüks meist on palju võimsam koostöös teistega. Nullist saab 90, » selgitas vanaema.

Chowdhury nentis, et nagu paljudel vanematel inimestel, oli tema vanaemal tarkust, mida ta tollal hinnata ei osanud. Nüüd aga annab ta seda sama tarkust edasi maailma olulisematele juhtidele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles