Nordica lennukite omanikfirma lõpetas esimese aasta mitmemiljonilise kasumiga

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nordica värvides lennuk Tallinna lennujaamas
Nordica värvides lennuk Tallinna lennujaamas Foto: Mihkel Maripuu

2015. aasta oktoobris 32 miljoni eurose osakapitali sissemaksega asutatud osaühingu Transpordi Varahaldus esimese majandusaasta auditeerimata tulemuste kohaselt oli 2015-2016 majandusaastal äriühingu kasumiks 3,2 miljoni suuruse käibe juures kolm miljonit eurot.

2015. aasta oktoobris 32 miljoni eurose osakapitali sissemaksega asutatud osaühingu Transpordi Varahaldus esimese majandusaasta auditeerimata tulemuste kohaselt oli 2015-2016 majandusaastal äriühingu kasumiks 3,2 miljoni suuruse käibe juures 3,0 miljonit eurot, millest ärikasum moodustas 1,9 miljonit eurot ning finantstulu 1,1 miljonit eurot, andis ettevõte teada.

Finantstulu allikaks oli dollaris peetavate lennunduses tavapäraste remondireservide väärtuse suurenemine tulenevalt dollari tugevnemisest euro suhtes. TVH juhatuse liikme Ergo Blumfeldt sõnul alustas äriühing oma majandustegevust omandades Kanada ekspordiagentuurilt Export Development Canada laenulepingu ja seonduvad tagatised kolme CRJ900 tüüpi lennuki osas.

Pärast eelneva kasutaja AS Estonian Air lennutegevuse lõppu ja rendilepingute lõppemist, leiti 2016. aastal kolmele lennukile rahvusvahelise avaliku enampakkumise tulemusena uus kasutaja, kelleks sai AS Nordic Aviation Group (Nordica). 2016. aasta augustis omandas TVH veel ühe täiendava CRJ900 tüüpi lennuki, mille pikaajaliseks rentnikuks on samuti Nordica.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles