Prisma kasvatas käivet, kuid jäi kahjumisse

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TLMPM03: PRISMA :TALLINN, EESTI, 10DEC08.
Kassad Sikupilli Prismas
mm/Foto MIHKEL MARIPUU/POSTIMEES
TLMPM03: PRISMA :TALLINN, EESTI, 10DEC08. Kassad Sikupilli Prismas mm/Foto MIHKEL MARIPUU/POSTIMEES Foto: Mihkel Maripuu

Prisma Peremarketi käive kasvas möödunud aastal kolme protsendi võrra 118 miljoni euroni, kuid aasta lõpetas kett siiski 0,34 miljoni eurose kahjumiga.

Prisma Peremarketi juhatuse esimehe Janne Lihavaineni sõnul võib eelmist aastat nimetada investeeringute aastaks. «Avasime 2 uut kauplust, lõime üle 200 uue töökoha ning tegime ümberehitustöid Kristiine Prismas ja Sikupillis asuvas restoranimaailmas,» kirjutas ta pressiteates.

Parimaks tulemuseks hindas Lihavainen Prisma turuosa kasvu ülimalt tiheda konkurentsiga jaeturul. «Oleme võtnud turuosa juurde nii Tallinnas kui ka mujal Eestis. Eelmisel aastal olime suurtest jaekettidest kõige suurema käibekasvuga ettevõte.»

Prisma on Põhjamaade juurtega SOK-le kuuluv kaubanduskett, mis tegutseb Soome, Eesti, Läti ja Venemaa turgudel. Prisma on üks stabiilsemaid Eesti turul tegutsenud hüpermarketeid, alustades tegevust 2000. aastal. Prisma Peremarket annab Eestis tööd ligi 1000le inimesele. Ettevõttel on Eestis 7 kauplust ja 1 restoranimaailm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles