Riik jätab Tallinna Lennujaamast kasumi välja võtmata

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna lennujaam
Tallinna lennujaam Foto: Jaanus Lensment

AS Tallinna Lennujaama üldkoosolek majandus- ja taristuministri isikus otsustas jätta ettevõtte 2016. aasta ligi kuue miljoni eurose tegevuskasumi lennujaamale investeeringuteks.

«Tallinna lennujaama prognoositav reisijamahtude kasv nõuab Tallinna Lennujaamalt ka täiendavaid investeeringuid nii lennuliiklusalas kui reisiterminalis, lähiaastate investeeringukoormus on ettevõttel küllaltki kõrge,» rääkis majandus- ja taristuminister Kadri Simson.

Ta lisas, et 2016. aastal teenis riigile kuuluv AS Tallinna Lennujaam üle 6,1 miljoni euro kasumit, kuid just eelpool toodud põhjendustel otsustas minister üldkoosoleku otsusega jätta see raha Tallinna Lennujaama käsutusse.

Tallinna lennujaama läbivate reisijate arv kasvab prognooside kohaselt 2022. aastaks 2,8 miljoni reisijani tänaselt 2,22 miljonilt, käesoleva aasta algusest on reisijate arv kasvanud koguni 19 protsenti. Perioodil 2017-2023 planeerib Tallinna Lennujaam kokku 137,6 miljoni euro eest investeeringuid.

Neist olulisemad praegu käsil olevad on lennuliiklusala arendus, reisiterminali laiendamine, trammiliini ja ühissõidukite terminali ehitus, parkimismaja ehitamine 1200 sõidukile ja lennukite värvimisangaari ehitus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles