Sotsiaalmaksu lagi hakkab kehtima 2014. aastast

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parajalt pikk
Parajalt pikk Foto: Corbis / Scanpix

Uus valitsus lubab 1. jaanuarist 2014 kaotada sotsiaalmaksukohustus töötasu osalt, mis ületab 4000 eurot ehk 62 500 krooni.

Sotsiaalmaksu lae pooldajad on mõistagi ettevõtjad, kes maksavad töötajatele Eesti keskmisest mitu korda suuremat palka ning tahaksid ettevõttesse tööle meelitada välismaa spetsialiste.

Varem on lae kehtestamise poolt sõna võtnud näiteks AS Helmese juht Jaan Pillesaar ning Kristel Kivinurm-Priisalm investeerimisfirmast Avaron.

On ka välja pakutud, et sotsiaalmaksu lagi võiks olla 1400 euro peal.

Veel enne, kui minnakse sotsiaalmaksu kallale, kavatsetakse aga vähendada töötuskindlustusmakse määra, mis tähendab, et töötajatele jääb rohkem raha kätte. Seda muudatust lubavad IRL ja Reformierakond 2013. aastast.

Samas hakkab juba järgmisest aastast kehtima uus tulumaksusoodustuse ülempiir, mis praeguse 50 000 krooni asemel saab olema 1920 eurot ehk 30 000 krooni. See puudutab eelkõige eluasemelaenu intresse maksvaid inimesi ning kolmandasse pensionisambasse sissemakseid tegevaid inimesi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles