Baltika küsib investoritelt lisaraha

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Baltika Grupi finantsjuht Maigi Pärnik-Pernik.
Baltika Grupi finantsjuht Maigi Pärnik-Pernik. Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES/PM/SCANPIX BALTICS

Moerõivaste tootja Baltika teeb aktsionäride koosolekule ettepaneku emiteerida 900 vahetusvõlakirja hinnaga 5000 eurot väärtpaber, mis teeb emissiooni suuruseks 4,5 miljonit eurot.

Võlakirjad lastakse välja kaheks aastaks ja aktsionäride ring, kes omab eesõigust võlakirjade märkimiseks, määratakse kindlaks 14. juulil.

Vahetusvõlakirjade omanikel on kahe aasta pärast, ajavahemikul 15. juulist 2019 kuni 18. augustini 2019, märkida iga võlakirja eest 15 625 Baltika aktsiat hinnaga 0,32 eurot aktsia.

Baltika aktsia eilne sulgemishind on 0,322 eurot.

Baltika nõukogu teatas märtsi lõpus, et osa laenurahast, 3,6 miljonit eurot, kulutatakse eelmise seeria vahetusvõlakirjade refinantseerimiseks ja võlakirjade intressimäär on kuus protsenti aastas.

«Ülejäänud summa on mõeldud nii investeeringuteks jaesektorisse kui Baltika Grupi järgnevate aastate peamise strateegilise suuna – müügimahtude kasvatamine läbi frantsiisi- ja hulgimüügi - arendamiseks,» ütles Postimehele Baltika finantsjuht Maigi Pärnik-Pernik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles