Valitsus riigi eelarvestrateegia osas veel kokkuleppele ei jõudnud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP / Scanpix

Kuigi valitsus planeeris teisipäeval jõuda riigi eelarvestrateegia osas kokkuleppele, jätkub arutelu neljapäeval.

«Liigume edasi kiiremas tempos kui eelmistel kordadel. Valitsus sai kahe päevaga ülevaate riigi kinnisvarapoliitikast, palga- ja personalipoliitikast, IT-investeeringutest ning arutasime valitsemisalade lisataotlusi. Kuid kuni kõiges kokkulepet pole, ei ole milleski kokku lepitud,» ütles rahandusminister Sven Sester.

Valitsus arutas esmaspäeval ja teisipäeval Lääne-Virumaal Sagadi mõisas riigi eelarvestrateegiat aastateks 2018-2021, millega valitsus määrab riigi eelarvepoliitika põhisuunad ja kavandab rahalised vahendid oma eesmärkide saavutamiseks.

Iga aasta kohta kinnitab valitsus kavandatava valitsussektori eelarvepositsiooni eesmärgi. Samuti arutab valitsus riigile oluliste kinnisvarainvesteeringute plaani ja valitsuse kavandatavaid strateegilisi investeeringuid. Riigi eelarvestrateegia raames arutab valitsus ka personali- ja palgapoliitikat ja teeb otsuseid, mis kujundavad riigieelarvest rahastatavate asutuste palgafondi.

Valitsus uuendab strateegiat igal kevadel, täpsustades kolme eelseisva aasta kavasid ning täiendades neid vähemalt ühe aasta võrra. See annab võimaluse kohandada riigi rahalisi pikema aja plaane vastavalt muutustele majanduses, fiskaalkeskkonnas ja valdkondlikus tegevuskeskkonnas.

Riigi eelarvestrateegia peab valmis olema hiljemalt aprilli lõpuks. Eelarvestrateegia alusel jätkavad ministeeriumid 2018. aasta riigieelarve eelnõu koostamist, mida valitsus arutab kabinetinõupidamistel sügisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles