Kehv ilm vähendas üleilmset veinitoodangut

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viinamarjaistandus Itaalias
Viinamarjaistandus Itaalias Foto: Vitaly Timkiv/Vitaly Timkiv/TASS

Ülemaailmne veinitoodang langes 2016. aastal halva ilma tõttu 3,2 protsenti; Halb ilm paljudes regioonides tähendas, et globaalne veinitoodang langes 276 miljonilt hektoliitrilt 267 hektoliitrile, teatas Rahvusvaheline Veiniamet (OIV).

Maailma suuruselt teine veinitootja Prantsusmaa tootis 2016. aastal 3,5 miljonit hektoliitrit vähem veini ning Argentina 3,9 hektoliitrit vähem. Protsendiliselt olid suurimad kaotajad Brasiilia, kus toodang langes 55 protsendi võrra ja Ungari, kus toodang langes 38 protsendi võrra.

Ladina Ameerika veinitootmist kahjustas El Niñona tuntud ilmastikunähtus ja üleliigne niiskus, ütles OIV peadirektor Jean-Marie Aurand. Samal ajal langes Lõuna Aafrika veinitoodang põua tõttu 6 protsendi võrra.

Globaalselt veinitootmise all olev ala püsis OIV teatel stabiilsena 7,5 miljoni hektari juures. Eelmisel aastal joodi kokku 242 miljonit hektoliitrit veini, mis on väike kasv võrreldes 2015. aastaga kuid endiselt madalam kui ülemaailmse majanduskriisi eelne tarbimine.

Hektoliiter on mõõtühik, mida kasutatakse alkoholitootmises ja mis on võrdne 100 liitriga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles