Kaja Kallas: me ei saa riskida Balti riikide stabiilsusega mõnele Lääne-Euroopa riigile vajamineva gaasitarne pärast (3)

Kaja Kallas
, Euroopa Parlamendi saadik, tööstuse, teadusuuringute ja energeetikakomisjoni (ITRE) liige
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Parlamendi saadik ja ka selle energeetikakomisjoni liige Kaja Kallas on korduvalt juhtinud tähelepanu Nord Stream 2 projektiga seotud probleemidele.
Euroopa Parlamendi saadik ja ka selle energeetikakomisjoni liige Kaja Kallas on korduvalt juhtinud tähelepanu Nord Stream 2 projektiga seotud probleemidele. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Nii mina kui ka väga paljud teised europarlamendi liikmed oleme korduvalt väljendanud oma vastuseisu Nord Stream 2 suhtes. Projekt on selges vastuolus Energialiidu põhimõtete ja eesmärkidega – Nord Stream 2 ei mitmekesista Euroopa gaasitarneid, vaid vastupidi suurendab meie sõltuvust Venemaast. 

Lisaks toob see kaasa keskkonna, konkurentsi, energiaturvalisuse ja isegi geopoliitikaga seotud probleeme, kui me mõtleme Ukraina küsimusele selles teemas. Me ei saa riskida Balti ja teiste Ida-Euroopa riikide stabiilsusega sellepärast, et mõni Lääne-Euroopa riik kindlustab sellega endale vajaliku gaasitarne.

Üldiselt on Nord Stream teemaks peaaegu igal energiateemalisel arutelul nii komisjonides kui ka plenaaristungitel. ITRE komisjon hääletas viimati energiaturvalisuse raportis ja Energialiidu raportis Nord Streami vastu ja samuti oleme selle komisjoniga mitmel korral nõudnud teema arutamist täiskogul, et oma vastuseisu väljendada.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles