GRAAFIK JA FOTOD Gazprom hoiab kinni hästi maksvast Euroopast (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Nii Gazpromi kui ka Nord Stream 2 esindajad rõhutasid Peterburis ajakirjanikele korduvalt, et ei mõista, miks on Lääne-Euroopa meedia muutnud projekti poliitiliseks, kui neil on selles vaid majanduslik huvi. Ka olid nad seisukohal, et Euroopa Liidul ei ole mingit õigust sellesse küsimusse sekkuda.

Kui kohaletulnud ajakirjanikele anti sõna küsimuste esitamiseks, läks arutelu teravamaks. «Te olete ju teadlikud sellest, et Ukrainas, Poolas ja paljudes teistes Ida-Euroopa riikides on üsna palju vastuseisu sellele projektile. Mida te neile ütleksite, et neid maha rahustada?» uuris ühe Taani nädalalehe ajakirjanik Nord Streami kommunikatsioonijuhilt.

«Nagu ma juba eelnevalt märkisin, ei ole ma Gazpromi pressiesindaja,» alustas Lissek, viidates ühele varasemale küsimusele, millele oli samamoodi vastanud. Ukraina kohta märkis ta, et sealne gaasivõrk ei ole usaldusväärne, kuna on nõukogude ajast hooldamata, mistõttu tuleb Lääne-Euroopa klientidele tagada just kahe Nord Streami gaasijuhtmete kaudu usaldusväärne gaasitarne.

Kaks ja poolt tundi pärast pressikonverentsi algust vastasid ajakirjanike küsimustele lõpuks ka selleks ajaks kohale tulnud Gazpromi esindajad, kes kinnitasid eelkõnelejate juttu. Ka nemad eitasid igasuguseid poliitilisi huvisid, mis võiksid projekti taga olla. «Vene valitsusel pole Nord Stream 2ga midagi pistmist,» lausus Dmitri Handoga Gazpromist.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles