Poola lükkas Saksa soovituse tuumajaamadest loobuda tagasi

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Radiatsiooniohu märk.
Radiatsiooniohu märk. Foto: SCANPIX

Poola peaminister Donald Tusk lükkas tagasi Saksa Brandenburgi liidumaa presidendi üleskutse Poolale tühistada tuumaelektrijaamade ehitamise kavad.


Tuski sõnul Poola avalikkus toetab tuumajaamade ehitamist, kirjutab Wall Street Journal.

Saksamaa Brandenburgi liidumaa president Matthias Platzeck avaldas ajalehele Tagesspiegel varem sel kuul lootust, et pärast Jaapani tuumakriisi loobub Poola oma tuumajaamade ehitamise kavadest.

Tusk ütles, et temale näib Platzecki avaldus kohatu. «Riik [Saksamaa], millel on ligi 16 tuumajaama, ei peaks olema liiga puudutatud meie kavadest ehitada kõige kaasaegsemad jaamad, mis turul saada on,» märkis Poola peaminister.

«Me ei saa langeda selle tõttu hüsteeria ohvriks,» ütles Tusk Jaapani tuumakatastroofi kohta. «Kiirgusohtude põhjus Jaapanis ei ole õnnetus tuumajaamas, vaid maavärin ning tsunami.»

Poola kavatseb ehitada kaks 3000-metavatise võimsusega tuumajaama osana strateegiast mitmekesistada oma energiaallikaid, vähendades enda sõltuvust kivisöest ning Venemaalt tulevast gaasist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles