Terroritegu peletab turistid Peterburist eemale

Andres Reimer
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moskvas mälestas 50 000 inimest Peterburi terroriohvreid.
Moskvas mälestas 50 000 inimest Peterburi terroriohvreid. Foto: ALEXANDER ZEMLIANICHENKO/AP

Venemaa turismifirmad hakkasid saama esimesi äraütlemisi Peterburi külastamiseks tehtud broneeringutest, see juhtus kohe pärast hiljuti Venemaa nn põhjapealinna metroos toimunud verist terroritegu, kirjutas Kommersant.

Mõnede turuosaliste hinnangul võivad Peterburi turismiteenuste müüginumbrid kahaneda isegi kuni viiendiku võrra.

Venemaa turismiettevõtete assotsiatsiooni kinnitusel loobus esimesena Peterburi külastamisest jaapanlased, kes olid reisi tellinud ettevõtte Akademservis kaudu. Reisist loobunute täpset arvu allikas ei täpsustanud. Assotsiatsiooni juhi Maia Lomidze kinnitusel põhjendasid jaapanlased oma äraütlemist just äsja toimunud terroriaktiga. „Tradistiooniliselt suhtusid plahvatustesse palju tundlikumalt Euroopast pärit turistid, kuid nüüd on oma kahtlusi hakanud välja ütlema ka Aasiast pärit reisijad ning lääneriikide elanikud omakorda on hakanud sellistesse sündmustesse rahulikmalt suhtuma,“ rääkis Lomidze.

Ehkki teised turuosalised pole klientide poolsetest reiside tühistamistest teatanud, arvatakse, et Venemaal tervikuna võib turismituru maht väheneda 3-5 protsenti. Venemaa piirivalve arvestuste kohaselt külastas mullu Venemaad 3,27 miljonit välisturisti, mis oli aasta varasemast 11,2 protsenti rohkem.

Kõige populaarsemaks sihtkohaks on Moskva, üksnes mida külastavad pooled väliskülalistest. Üksnes Peterburi külastab 30 protsenti välisturistidest.

Kõige enam välisturiste saabus Venemaale 2015. aasta andmete põhjal Hiinast – 890 700, Saksamaalt – 389 200 ja Ameerika Ühendriikidest – 178 100.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles