Soomlased lahkuvad kirikust homoteemalise kampaania pärast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne
Pilt on illustratiivne Foto: SCANPIX

Paari päeva eest soome kristlike ühenduste poolt avaldatud reklaamklipp (vaata allpool), kus 20-aastane neiu räägib usu abil homoseksuaalsete kalduvuste alistamisest, on tõstnud soome kirikutest lahkujate päevase arvu kümnekordseks.

Eile teatas oma lahkumisest kirikute hingekirjast 500 inimest, kui tavaliselt on praegusel aasta-ajal on lahkujaid 50, kirjutab Yle.

Lahkujate arv hakkas suurenema juba esmaspäeval, eile õhtul taganes kirikuliikme staatusest iga kuue minuti tagant üks soomlane.

Lahkumise põhjuseks on nimetatud kõnealuse kampaania (pealkirjaga «Ära alistu») sõnumit, kus noortele lubatakse abi homoseksuaalsete tunnete ohjeldamisel piiblitõdede abil.

Kampaania eestkõneleja Mika Falk ütles soome teleuudistele, et kampaania eesmärgiks on öelda noortele, et kui nad mõtlevad oma seksuaalse identiteedi peale, ei pea kindlasti looma homoseksuaalset suhet.

Soome geiaktivist Outi Hannula sõnul on aga parim viis noorele inimesele oma seksuaalkäitumise kujundamisel «olla see, kes ta on».

Soome evangeelne-luterlik kirik, mis on Soomes riigikiriku staatuses, peab kampaaniat ebaõnnestunuks, nimetades usu seostamist seksuaalse sättumuse muutmisega «problemaatiliseks».

Kampaania autoriteks on teiste seas Soome Piibliõppeseltsi noorteosakond ja ka Soome Lutheri Ühing, kes saavad riigilt toetust.

Mullu oktoobris lahkus Soome kirikutest nädala jooksul ligi 12 000 inimest, kui kõneainet tekitas televisoonis olnud debatt teemal, kas lubada Soomes homoabielusid või mitte. Lahkujateks olid need, kes leidsid, et Soome kirik diskrimineerib homoseksuaale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles