Jüri Mõis: Nordical on asjad pea peal (1)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ettevõtja Jüri Mõis.
Ettevõtja Jüri Mõis. Foto: Mati Hiis/Õhtuleht

«Nordica, kuidas teie 2019 kasum muidu määramatus maailmas täna nii selge on?» on ettevõtja Jüri Mõis hämmingus.

Nordica juhatuse liikme Ahto Pärli kinnitusel plaanib lennufirma Nordica selle aasta lõpetada praegusest väiksema kahjumiga ning jõuda 2019. aastal kasumisse, kirjutab Äripäev.

«Oleme avalikult lubanud 2017. aasta lõpetada juba oluliselt väiksema kahjumiga, ligikaudu 6 miljoni euro juures, mis peab järgmisel aastal veel poole võrra langema,» kirjutas Pärl Äripäevas. «2019. aasta eesmärk on juba jõuda jooksvasse kasumisse.»

Mõis leiab, et artiklis on asjad pea peale keeratud. «Raske küsimus sellele mäesuusavarustuse firmalt nime laenanud lennundusettevõttele kõlab nii: milline on teie omakapitali tootlus?» põrutab Mõis ja jätkab: «hiljuti, s.t 2015 investeeriti suur hunnik riigi raha ja tambiti peale suuri kahjumeid, ja tulevikuks lubavad ühel aastal natuke kasumit näidata?! Lennunduskonjunktuuri ei oska määrata, liinid pole teada, konkurentide kavatsusi ei tea, kütusehinna prognoose ei saa koostada, aga kasum – palun väga!»

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles