Lennufirma Avies on taas tegevusloata

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Avies lennuk Kinhus maandumas
Avies lennuk Kinhus maandumas Foto: Urmas Luik

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium (MKM) on taas peatanud varem mandri ja saarte vahel lennanud ASi Avies tegevusloa.

Avies tõusis meediapilti möödunud aasta aprillis, mil lennuamet peatas nende lennuettevõtja sertifikaadi (AOC), mistõttu nad ei tohtinud enam mandri ja saarte vahel lennuteenust pakkuda. 

Möödunud aasta augustis taastas ettevõte lennuloa ja kavatses järk-järgult alustada äri- ja tšarterlendude pakkumise ning lennualaste ekspertteadmiste müügiga välismaale.

Miks aga Avies uuesti lennuloa on kaotanud? Firma juht Allan Soll tõi välja, et tõenäoliselt leidis lennuamet ettevõtte tegevuses taas puudusi, kuid see pole märkimisväärn sündmus, kuna Avies pole nagunii viimasel ajal lennanud. 

«Kuna me pole pikalt lennanud, otsustasime firma restruktureerida, inimesi vahetada, aga kõigi nende tehniliste detailide esitamine pole nii lihtne. Lisaks näeb amet riski selles, et me tahame pärast nii pikka aega taas lendama hakata,» loetles Soll põhjusi.

Samas rõhutas Soll, et alates 2015. aasta juunist kestnud Aviesi pankrotimenetlus on praeguseks lõpuni jõudnud. «Oleme pankrotist välja tulnud, võlausaldajatega kompromissini jõudnud ja jätkame tegevust,» rääkis Soll. 

Seega kavatseb Avies Solli sõnul peagi tegevusloa ja lennuloa taastada ning lendamist jätkata. Kuna ettevõte avalikke liine enam teenindada ei kavatse, jääb Soll tulevikust rääkides napisõnaliseks. 

"Plaanime täitsa rahulikult oma äriniši leida. Hakkame arendama ja pakkuma ilmselt konsultatsiooniteenuseid. Kas ettevõte jätkab Aviesi nime all või mitte, pole veel teada,» märkis lennufirma juht. 

Aviesi viimane lend toimus mullu 1. aprillil. Siis peatas lennuamet puuduste tõttu ettevõtte lennuloa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles