Trump tahab teada defitsiidi põhjust (1)

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump
Donald Trump Foto: Molly Reilly/SIPA/Molly Reilly/SIPA/Scanpix

USA president Donald Trump allkirjastas reedel korraldused, mille eesmärk on välja selgitada USA suure kaubandusdefitsiidi põhjused ning kui suur osa selles on partnerite ebaausal käitumisel.

Trumpi läbiv väide presidendikampaanias oli, et USA laseb ennast ära kasutada ja teised riigid rikastuvad Ameerika arvel, kirjutab Äripäev.

Luubi alla läheb vähemalt 16 riiki eesotsas Hiinaga, mille arvele langeb lõviosa USA kaubandusdefitsiidist. Aga ka Saksamaa, millega USA kaubandusdefitsiit on viimase kümne aasta jooksul peaaegu kahekordistunud ning mis on defitsiidi suuruselt kolmandal kohal Hiina ja Jaapani järel. Juba on Saksamaad süüdistatud partnerite arvel kasu lõikamises alahinnatud euro kursist.

«Siit algab USA tootmise suur taastulemine,» ning «minu administratsiooni ajal on USA jõukuse varastamisel lõpp», kuulutas Trump allkirjastamise tseremoonial, mööndes seejuures, et paljus sillutas talle tee Valgesse Majja just ameeriklaste rahulolematus praeguse kaubanduspoliitikaga. Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles