Apple hakkab aprillis kolima

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Apple’i park on kohe-kohe avamiseks valmis.
Apple’i park on kohe-kohe avamiseks valmis. Foto: Mario Aurich / Imago/ Scanpix

Viimane kord, mil Appleʼi kaasasutaja ja sümbolkuju Steve Jobs avalikkuse ees esines, ei olnud mitte detailideni välja töötatud stsenaariumiga iPhoneʼi või mõne muu toote esitlus, mida kajastanuks kogu maailma majandusajakirjandus. Viimane etteaste oli küll avalik, aga siiski üsna tagasihoidlik ja toimus Cupertino linnavalitsuses. Cupertinos USAs California osariigis asub Apple’i peakorter ning kolm kuud enne Jobsi surma 2011. aasta juulis kaitses ta seal tehnoloogiagigandi uue peakorteri ehitusloa saamist.

Hiiglasliku, iKosmoselaevaks (iSpaceship) nimetatud peakorteri esialgseks maksumuseks pidi olema veidi alla kolme miljardi dollarit. Viis ja pool aastat hiljem on kosmiline hoone valmis saanud ning sel kuul hakkavad Appleʼi 12 000 töötajat uude peakorterisse kolima. Kompleksi hind on kasvanud viie miljardi dollarini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles