Läbi aegade suurim muudatus McDonalds`is võib tuua katastroofi (2)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Quarter Pounder hamburgeris, mida Eestis müüakse juustuburgeri nime all, hakkab peagi külmutatud liha asemel olema värske.
Quarter Pounder hamburgeris, mida Eestis müüakse juustuburgeri nime all, hakkab peagi külmutatud liha asemel olema värske. Foto: Scott Olson / AFP

McDonalds`i plaan hakata kasutama Quarter Pounder burgerites värsket liha võib tuua kaasa toidukatastroofi bakterirünnaku näol, kardavad kiirtoiduketi frantsiisivõtjad.

Kiirtoidukett McDonalds teatas neljapäeval, et võtab enamuses oma söögikohtades külmutatud liha asemel kasutusele värske liha järgmise aasta keskpaigaks, kirjutab BusinessInsider. McDonalds on lisaaineteta ja värskest lihast tehtud kotlette testinud terve eelmise aasta 402 restoranis Oklahomas ja Texases.

Mõned McDonalds`i frantsiisi kasutajad pole selle otsusega aga rahul ja väidavad, et värskest lihast tehtud burgerid võivad endaga kaasa tuua toiduohutuse katastroofi. Samuti vähendab värskest lihast kotlettide tegemine teeninduse kiirust.

Peamine mure värske liha kasutamise juures on siiski bakterihirm. McDonalds`i restoranidega opereerijad pelgavad kolibakterite pealetungi ja sellest tingitud mainekahju ja läbimüügi vähenemist.

Lisaks tähendab värske liha kasutuselevõtt muudatusi restoranide manageerimises ja igapäevases töös. Kokkuvõttes peetakse seda ilma mingi kahtluseta läbi aegade suurimaks muudatuseks McDonaldsi`s.

Kiirtoidukett ei plaani aga piirduda vaid värske lihaga. 2025. aastaks kavatseb maailma tuntuim hamburgerimüüja võtta kasutusele ainult vabapidamisel kanade munad ning vältida antibiootikumide peal kasvatatud kanu.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles