Aswani: Eestist võiks saada Läänemere ümbruse meditsiinikeskus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laparoskoopiline lõikus
Laparoskoopiline lõikus Foto: Elmo Riig / Sakala

Horizon Pulp & Paperi omanik Singapuri ärimees Sonny Aswani kinnitusel peaks Eesti mõtlema, kuidas saada Läänemere ümbruse meditsiinikeskuseks. Kui praegu lähevad arstid Eestist Põhjamaadesse tööle, siis  tema sõnul võiks hoopis patsiente siia tuua.

«Andekad inimesed meelitavad ligi teisi andekaid inimesi ning ajude äravoolu asemel oleks hoopis ajude kontsentratsioon,» sõnas Aswani, kelle kinnitusel on Singapuris tehtud just seda ning maailmatasemel talentide riiki meelitamiseks ei hoita raha kokku.

Sama kehtib Aswani kinnitusel ka teiste elualade kohta ning andekate inimeste riiki toomisel saaks Eesti Singapurilt kindlasti üht-teist õppida.

«Singapur on väga osav talentide meelitamises, kuid valib hoolega, kellele tööviisa antakse. Teisalt ei võta viisa taotlemine kuigi kaua aega ning vastuse saab paari-kolme nädalaga,» sõnas Aswani.

Eestlasi töötab Singapuris Aswani kinnitusel 15-20, enamik neist IT-sektoris. «Paar inimest töötavd ka panganduses ning mõned õpivad. Saime veebruaris kokku ja tähistasime vabariigi aastapäeva,» sõnas Aswani, kes on ka Eesti aukonsul Singapuris.

Just IT-sektor on Aswani kinnitusel see, kus Singapur saaks Eestilt õppust võtta. «Mõne aja eest oli kaitseminister Jaak Aaviksoo peaesineja küberturvalisuse teemalisel konverentsil Singapuris ning tutvustas, kuidas Eesti on nende probleemidega toime tulnud,» sõnas Aswani.

Eestisse võiks Aswani sõnul rajada ka suure konverentsi- ja näitustekeskuse. «Siiani taoline keskus Balti- ja Põhjamaades puudub ning lähim asub Saksamaal. Singapur on väga väike koht, aga igal aastal on meil enam kui 250 näitust ja konverentsi. Need võivad olla suured või väiksed, aga need meelitavad ligi palju inimesi. Sellest teenivad kõik hotellid, taksojuhid, restoranid, lennujaam.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles