Virumaale ehitatakse kaks tuuleparki

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuulepark.
Tuulepark. Foto: AP / Scanpix.

Lähiaastatel ehitatakse Ida- ja Lääne-Virumaale kaks tuuleparki. Tuulikuparkide rajamist toetatakse Eesti ja Hispaania vahel sõlmitud saastekvoodi müügitehingu tulust ning investeeringutoetus kahele projektile on ligi 12,4 miljonit eurot.

«Kokku püstitatakse üheksa tuulegeneraatorit, neist kolm Lääne-Virumaale ja kuus Ida-Virumaale ning generaatorite eeldatav elektritoodang aastas on 45 246 MWh,» selgitas KIKi energeetika juhtivkoordinaator Siim Umbleja.

Hispaania ettevõtte Iberdrola Renovables suuromandis oleva OÜ Raisneri projekti tulemusena alustatakse Varja tuulikupargi rajamist Ida-Virumaale Lüganuse valda. Rohelise investeerimisskeemi toel püstitatakse kuus 2 MW võimsusega tuulikut ning rajatakse vajalik infrastruktuuri. Projektile eraldatud toetus on 7,23 miljonit eurot ning tuulegeneraatorid peaksid olema töövalmis 2013. aasta alguseks.

Lääne-Virumaa Viru-Nigula valda kerkib Oceanside OÜ projekti raames Ojaküla tuulikupark, kuhu püstititatakse kolm 2,3 MW tuulikut ning rajatakse pargi toimimiseks vajalikud teed, elektrikaablid ning liitumispunktid. Projektile eraldatud toetus on veidi üle 5,13 miljoni eurot ning park peaks elektri tootmist alustama 2012. aasta alguses. Osaühing kuulub Hannes Tamjärve, Peeter Mändi, Jüri Mõisa ja Aivar Berzini firmadele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles