BMW plaanib 2021 lasta turule vesinikauto (3)

Rait Piir
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
The logo of the German car maker BMW is seen on a car prior to the company's annual press conference in Munich, southern Germany, on March 21, 2017. / AFP PHOTO / Christof STACHE
The logo of the German car maker BMW is seen on a car prior to the company's annual press conference in Munich, southern Germany, on March 21, 2017. / AFP PHOTO / Christof STACHE Foto: CHRISTOF STACHE/AFP

BMW lubas järgmise 5 aasta jooksul turule tuua vesiniku jõul töötava auto.

Ajal, millal paljud autotootjaid keskenduvad elektrijõul töötavate sõidukite valmistamisele, jätkab BMW edasi vesiniku kursil, kirjutab Left Lane. Ettevõte on varemgi selgitanud, et vesinik on kõige optimaalsem pikamaa kütus, mis on samal ajal ka roheline. Samuti ei pidavat tankimine rohkem aega võtma kui bensiini-ja diiselmootoritel. 

Tulevasest vesinikautost ei ole hetkel kuigi palju teada. BMW pole avaldanud ka seda, kas tegu saab olema täiesti uue mudeliga või vesinikul töötava versiooniga olemasolevast mudelist. 

Suurim takistus, mille BMW vesinikautoga peab ületama, on peaaegu täielik vastava infrastruktuuri puudumine. Saksa valitsus on lubanud ehitada rohkem vesinikautodele sobivaid tanklaid, kuid autotootja on realistlik ning ei plaani sõidukit suurtes kogustes toota. 

Sellegi poolest arvatakse, et vesinikautodele mõeldud infrastruktuur peaks lähima 10 aasta jooksul märkimisväärselt kasvama. BMW prognoosib, et vesinikautod võiks jõuda massideni kusagil peale 2025 lõppu. 

«Kuni 2025 lõpuni jäävad hinnad ilmselt suure turu jaoks liiga kõrgeks ning infrastruktuur liiga hõredaks. Selleks ajaks kui masstootmine muutub aga sobivaks on BMWl juba müüdavad tooted olemas,» kirjutas BMW juhatuse liige Klaus Fröhlich leheküljel BMW Blog

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles