Maksuameti uus juht selgub juba õige pea

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maksu- ja tolliamet on üle kahe kuu olnud ilma juhita.
Maksu- ja tolliamet on üle kahe kuu olnud ilma juhita. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Riigikantselei teatel otsustas tippjuhtide valikukomisjon täna valida maksuameti juhi konkursi lõppvooru jõudnud kahe kandidaadi seast välja ühe, kelle ametisse kinnitamise otsustab rahandusminister Sven Sester.

«Tippjuhtide valikukomisjon viis täna läbi intervjuud kahe maksu- ja tolliameti peadirektori konkursi lõppvooru jõudnud kandidaadiga ning otsustas esitada neist ühe rahandusministrile, kes teeb lõpliku otsuse,» andis Postimehele teada riigikantselei kommunikatsioonijuht Kristiina Tiimus.

Küll aga ei soostunud ta avaldama, kes on see kandidaat, kelle ametisse nimetamine ja avalikustamine jääb rahandusministri ülesandeks. Praegu on maksuamet olnud juba üle kahe kuu juhita.

Esimene katse maksuametile selle eelmisest peadirektorist Marek Helmist 13. jaanuaril vabaks jäänud kohale uus juht leida, luhtus. Nii otsustas riigikantselei korraldada uue konkursi. Kokku laekus teist korda korraldatud konkursile seitse avaldust, teise vooru pääses neist edasi viis kandidaati.

Maksuameti senine juht Marek Helm siirdus tööle erasektorisse, täpsemalt infotehnoloogiaettevõttesse Nortal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles