Starshipi robotid hakkavad Saksamaal pitsasid vedama

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Starship pakiveorobot.
Starship pakiveorobot. Foto: Lukas Balandis

Kullerrobotite tootja Starship Technologies alustas koostööd pitsatööstuse firmaga Domino’s Pizza Enterprises, kellele hakatakse Saksamaa ja Hollandi linnades pitsade kojukande teenust pakuma.

«Meil on Domino’sega sarnane nägemus vajadusest pidevalt parandada tarbijate kasutusmugavust. Domino’s pitsad on väga maitsvad ja meie robotite abil saame tarbijale tagasi anda kalleimat luksukaupa - aega - mida ta suudab nüüd paremini juhtida,» kommenteeris Starship Technologies tegevjuht Ahti Heinla. 

Domino’s Grupi juhi ja tegevdirektori Don Meij sõnul on koostöö nende ettevõtte ja Starship Technologies vahel järgmine samm robotite abil tehtavate pitsatarnete igapäevaseks reaalsuseks muutmisel. 

«Robotkullerid täiendavad meie praeguseid tarnevahendeid nagu autod, motorollerid ja e-rattad. Meie järgmise 5-10 aasta kasvuplaanide juures ei oleks meil selliste alternatiivideta lihtsalt piisavalt kuller-juhte,» ütles Meij.

Domino’s Pizza Enterprises on Domino’s Pizza kaubamärgi suurim volitatud edasimüüja, mis teeb sadu tuhandeid tarneid iga päev rohkem kui 2000st kauplusest seitsmel turul. 

Starship Technologies ehitab autonoomseid robotkullereid, mis toovad kolme kilomeetri raadiuses kauba kohale 15-30 minutiga. Robotid liiguvad iseseisvalt, kuid on inimeste pideva  jälgimise all, kes saavad juhtimise igal ajal üle võtta.

Starship on loodud kahe endise Skype asutaja, Ahti Heinla ja Janus Friisi poolt ning ettevõtte eesmärk on muuta viisi, kuidas pakke, toidu- ja esmastarbekaupu lõppaddresaadile tarnitakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles