Suurosanik trikitas firma endale

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ander Ild.
Ander Ild. Foto: Meelis Tomson/Õhtuleht

Kinnisvarahooldusfirmas Krausberg kolmandikku omav Ülo Plaado avastas, et suurosanik Ander Ild tegi tema selja taga sellise triki, et viis ettevõtte äritegevuse sarnase nimega OÜsse Krausberg Eesti, milles Plaadol enam osalust polnud.

«Ma olin Krausbergis väikeosanik ja ühel hetkel avastasin, et firma on tühjaks kanditud. Kliendilepingud, töötajad, oskusteave jms olid üle läinud teise ettevõttesse,» rääkis Plaado, kirjutab Äripäev

Nüüdseks on ta juba hulk aastaid püüdnud enda õigusi kaitsta nii kriminaalasja algatamise kui ka praegu pooleli kohtuasja kaudu, milles vaieldakse Krausbergile likvideerija määramise üle.

Krausbergi asutasid 1997. aastal võrdsetes osades Plaado, Ild ja Jaak Morna. Mõni aasta hiljem Morna lahkus omanikeringist ning tema osaluse ostis välja Ild.

Plaado oli koos Ildiga ettevõtte juhatuses 2006. aastani. Sealt edasi jäi ta passiivseks väikeosanikuks ning juhatuses toimetasid Ild ning Aare Kutser. Krausbergil oli 2006. aastal üle 350 töötaja ning müügitulu küündis toona kroonides 35 miljonini. Ettevõte oli kinnisvarahoolduse turul tuntud tegija.

Loe pikemalt Äripäevast

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles