Elektrilevi uuendab miljoni euroga Leisi alajaama

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leisi alajaam.
Leisi alajaam. Foto: Elektrilevi

Uus alajaam tagab kindlama elektrivarustuse 10 000 kliendile võrguettevõtte Elektrilevi teeninduspiirkonnas Hiiumaal ja Saaremaa põhjaosas.

Elektrilevi sõlmis ehitajaga lepingu Saare- ja Hiiumaad ühendava Leisi alajaama uuendamiseks 1,04 miljoni euro eest, teatas võrguettevõte.

Uuendamise käigus ehitatakse praeguste väljas asuvate ja ilmastikule avatud seadmete asemel kaks uut hoonet. Uutesse hoonetesse tarnitakse kaasaegsed jaotus- ja juhtimisseadmed, samuti paigaldatakse maakaablivõrgus ohutust tagavad seadmed.

«Uuendatud alajaam tuleb täielikult kaugjuhitav. See tähendab, et dispetšer saab juhtimiskeskusest kõik vajalikud lülitused nupuvajutusega ära teha ja ära jääb kulu kohale sõitvate elektrikute käsitsi tehtavatele lülitamistele,» ütles Elektrilevi võrguplaneerimise osakonna juht Mario Vee.

«Kaugloetavate arvestitega ja kaasaegsel tehnoloogial põhinev võrk võimaldab meil sündmuste kohta kiiresti infot saada ja reageerida,» lisas Vee, selgitades, et automaatselt või distantsilt juhitavate seadmete abil saab rikkelise osa võrgust välja lülitada ja sedasi teistele tarbijatele elektrivarustuse kiiresti taastada.

Ehitustööd Leisi alajaama uuendamiseks algavad suvel ning töid teeb hanke võitnud elektriehitusettevõte Leonhard Weiss Energy AS. Alajaama uuendustööd lõpetakse järgmise aastal suvel.

Sel aastal uuendatakse ka Saaremaa Valjala piirkonnaalajaama, mis valmib samuti 2018. aastal. Lisaks suurtele piirkonnaalajaamadele uuendab Elektrilevi sel aastal Saaremaal ligi 55 kilomeetrit elektriliine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles