Venemaa erastab osakese riigi suurimast pangast

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa president Dmitri Medvedev Sberbanki pangaautomaati uudistamas. ATM oli veel mõned aastad tagasi Venemaal väga haruldane.
Venemaa president Dmitri Medvedev Sberbanki pangaautomaati uudistamas. ATM oli veel mõned aastad tagasi Venemaal väga haruldane. Foto: AFP / Scanpix

Venemaa suurima panga Sberbanki juht German Gref teatas täna, et panga osaluse erastamine toimub selle aasta teises pooles.

Gref ütles BBC teatel, et Venemaa keskpanga nõukogu arutab Sberbanki aktsiate erastamist lähipäevil.

Vene riigile kuulub praegu pangast 57,6 protsenti. Müüki läheb 7,6 protsenti pangast.

Sberbanki kasum oli Grefi sõnul mullu 181,6 miljardit rubla.

Venemaal tegutseb sadu panku, mille turuosa on kaduvväike. Riiklik hoiupank Sberbank on selles süsteemis nagu hiiglane kääbuste keskel, kel on üleriigiline kontorite võrk, enam kui miljon äriklienti ja umbes 250 miljonit eraisikust klienti.

Et Venemaal on peale kapitali ja ärivaistu vaja panganduses läbi löömiseks ka poliitilist toetust, näitas hiljutine Swedbanki otsus loobuda jaeäri ajamisest Venemaal. Hansapank/Swedbank alustas jaepanganduse äri Venemaal viis aastat tagasi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles