«Eesti parima toiduaine» konkursil mullusest enam kandidaate

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Konkursi logo
Konkursi logo Foto: Toiduliit

Eesti Toiduainetööstuse Liidu konkursile «Eesti Parim Toiduaine 2011» esitasid Eesti 34 toidutootjat kokku 140 uut toodet. Osalevate toodete arv on 43 võrra suurem kui möödunud aastal (vaata osalusandmeid kategooriate kaupa allpool).

«Fakt, et selleaastasel uudistoodete konkursil osaleb 43 toodet rohkem kui möödunud aastal, näitab, et isegi keerulises turuolukorras panustavad Eesti toidutootjad järjest enam kvaliteetsete uudistoodete loomisesse,» kommenteeris käimasolevat tootekonkurssi Toiduliidu juhataja Sirje Potisepp. 

Potisepa sõnul suudavad kodumaised ettevõtted vaatamata tarbimisotsuseid mõjutavale hinnasurvele siiski investeerida tootearendusse, et pakkuda inimestele head ja huvitavat kodumaist toitu.

Konkursi parimate väljakuulutamine toimub aprilli lõpus. Pärast seda korraldab Toiduliit võitjatele turundusalase ümarlaua, kus ettevõtted arutavad, kuidas kasutada saadud tunnustust turundus- ja müügitöös.

Toiduliit omalt poolt korraldab suve algul koostöös kaubanduskettidega teavituskampaania tunnustuse pälvinud headest toiduainetest kauplustes kohapeal ja trükiajakirjanduses.

Nagu märkis Sirje Potisepp, on kõnealuse auhinna eripära turunduslikus mõttes ka see, et kui tunnustus tuleb, tuleb ettevõttel sättida oma oma turundusplaane jooksvalt. Ehk teisisõnu pole enne žürii otsuse teatavakssaamist, näiteks aasta alguses, turundustegevusi võimalik planeerida.

See, kuidas saadavat tunnustust müügieduks pöörata, sõltub ettevõtete turundusvõimekusest. «Vaid tunnustus ise ei mõju otseselt müügile,» ütles Potisepp.

Enne oma  lõplikku otsust valib hindamiskomisjon 22. - 24. märtsil välja alagruppide võitjad, mis osalevad omakorda «Eesti Parim Toiduaine 2011» valimisel aprilli alguses.  

Eesti Parim Toiduaine 2011 hindamiskomisjoni kuuluvad Tallinna Tehnikaülikooli Toiduainete Instituudi pedagooge, Veterinaar- ja Toiduameti, Tarbijakaitse esindajaid, toitlustamisega tegelevate õppeasutuste pedagooge, ajakirjanikke, kokki. Komisjoni esimees on Tallinna Tehnikaülikooli Toiduainete Instituudi direktor professor Raivo Vokk.

Konkursil selgitatakse välja ning autasustatakse kuldmärgiga «Eesti Parim Toiduaine 2011», «Eesti Parim Toit Tervisele 2011», «Eesti Parim Mitte-alkohoolne Jook», «Eesti Parim Alkohoolne Jook», hõbemärgi pälvivad toidugruppide parimad uued tooted. 

Konkursil tuuakse välja ka äramärgitud tooted ja tooted, mis saavad eriauhinnad Toiduliidu koostööpartneritel.

Parimate väljakuulutamine toimub aprilli lõpus. Siis antakse üle ka «Eesti Parim Toiduaine Piirkonna Väikeettevõttelt 2011» auhind.

Juba 17. korda toimuva toiduainete konkursi eesmärgiks on innustada tootjaid tegelema tootearendusega, seeläbi tõstes kvaliteeti ja konkurentsivõimet nii Eesti turul kui ka väljaspool seda.

Tootekonkurss aitab kaasa eestimaiste uudistoodete tuntusele tarbijate seas, innustades inimesi eelistama toiduaineid, mis aitavad kaasa tasakaalustatud ja tervislike toitumisharjumuste kujunemisele.

Tootekonkursil «Eesti Parim Toiduaine 2011» osaleb 34 ettevõtet 140 tootega. Kategooriate kaupa on võistlusele esitatud:

Teravilja- ja pagaritooted – 22 toodet (sh 3 sarja)

Kalatooted – 4 toodet (sh 1 sari)

Kastmed – 5 toodet (sh 1 sari)

Kondiitritooted – 5 toodet (sh 1 sari)

Lihatooted – 20 toodet (sh 2 sarja)

Piimatooted – 41 toodet (sh 5 sarja)

Valmistooted – 23 toodet (sh 2 sarja)

Tervislikud tooted – 14 toodet (sh 3 sarja)

Alkohoolsed joogid – 6 toodet

Mittealkohoolsed joogid – 7 toodet (sh 1 sari)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles