Ärimees on pankrotis, aga sõidab Mercedes-Maybachiga (5)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
MERCEDES MAYBACH S500.
MERCEDES MAYBACH S500. Foto: TT NEWS AGENCY/REUTERS

Pankrotis ärimees Kristian Kesner on pankadele võlgu üle miljoni euro, kuid sõidab ringi oma ema firma poolt liisingusse võetud Mercedes Maybachiga, elab ema firmale kuuluvas häärberis ja on teeninud võlausaldajate eest varjatud tulu - see tõstatab ilmekalt küsimuse võlgadest vabastamise menetluse kitsaskohtadest.

Kesneri võlgadest vabastamise menetlus algatati veebruaris 2014, tema pankrot kuulutati seejuures välja juba 2011. aastal. Võlgadest vabastamise menetlus on üldjuhul viis aastat kestev periood, kus võlgnik peaks otse või läbi usaldusisiku tasuma suurema osa oma töö- või ettevõtlustulust võlausaldajatele, kirjutab Äripäev

Võlgadest vabastamise menetlusse minnes oli Kesneril täitmata kohustusi Swedbanki, Versobanki, Danske Banki ja SEB ees kokku ligi 1,3 miljoni euro ulatuses.

Enim on Kesner võlgu Swedbankile – üle miljoni euro, võlgadesse sattus Kesner pärast vastu taevast lennanud räpakat kinnisvaraäri. 

Samal ajal, kui Kesner on vilistanud võlausaldajate ees kohustuste täitmisele, on tema elustiil püsinud pehmelt öeldes luksuslik.

Loe pikemalt Äripäevast

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles