Türgi kehtestas kaitsetollid Vene põllumajandustoodetele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nisu
Nisu Foto: ERIK PROZES/

Türgi teavitas Vene põllumajandusministeeriumi kaitsetollide kehtestamisest Vene põllumajandustoodangule, 15. märtsist kehtestati nisule ja maisile 130-protsendine toll, päevalilleõlile 36-protsendine, riisi toll suurenes 45, ubadele 9,7 protsendini.

Seejuures peab päevalilleõli tollimishind olema vähemalt 1500 dollarit tonnist. Vene põllumajandusministeerium märkis, et «800-dollarise turuhinna juures on see võimatu».

Türgi ministeerium keeldus kommentaaridest.

Vene ametkonnad ja ärimehed otsivad nüüd turgu Aasias, Ladina-Ameerikas ja Aafrikas.

Türgi kehtestas Vene viljale tollid kohalike ettevõtjate palvel, keda häirib Venemaa sisseveokeeld mõningatele toiduainetele, sh tomatitele, mis kehtestati 1. jaanuarist 2016.

2016. aasta keskpaigast, mil Türgi president Recep Tayyip Erdoğan vabandas Vene sõjalennuki allatulistamise pärast, on suhted paranenud, kuid Türgi tomatid ja kurgid on Venemaal endiselt keelatud kaup ja kättesaamisel hävitatakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles