Skeleton avab kolmapäeval Dresdenis tehase (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Skeleton Technologies juhatuse esimees Taavi Madiberk.
Skeleton Technologies juhatuse esimees Taavi Madiberk. Foto: Eero Vabamägi

Skeleton Technologies avab kolmapäeval Saksamaal Drestenis uue tehase süsinikelektroodi masstootmiseks.

Minister Urve Palo osaleb 28.-29. märtsil Dresdenis Skeleton Technologies uue tehase avamisel, seisab majandus- ja kommunikatsiooniminsteeriumi välja saadetud ministrite nädala tegevuskavas.

Euroopa Investeerimispank (EIB) ja superkondensaatorite tootja Skeleton Technologies allkirjastasid veebruaris 15 miljoni euro suuruse laenulepingu, mis oli osaliselt ette nähtud Dresdeni uue tehase rajamiseks.

Lepingul on Euroopa Strateegiliste Investeeringute Fondi (EFSI) ehk niinimetatud Junckeri fondi tagatis. Laen võimaldab firmal investeerida tootmisse ning teadus- ja arendustegevusse, teatas Skeleton toona.

"EIB laen on meie ettevõtte jaoks oluline verstapost, mis mitte ainult ei anna meile rahalisi vahendeid oma eesmärkide saavutamiseks, vaid on meie klientide ja partnerite jaoks märk usaldusest," ütles Skeleton Technologies juht Taavi Madiberk pressiteate vahendusel.

Ettevõte plaanib jõuliselt investeerida tootmisse ning teadus- ja arendustegevusse, et suurendada enda konkurentsieelist komponentide tasemel. See võimaldab Skeletonil pakkuda klientidele energiasalvestussüsteemide täislahendusi.

Euroopa Investeerimispank (EIB) investeeris Eestisse mullu 440 miljonit eurot. Viimati laenas Tallinna lennujaam EIB-lt 30 miljonit eurot lennuala ehitamise jaoks.

Superkondensaatoreid tootva OÜ Skeleton Technologies Group konsolideeritud käive oli tunamullu 432 000 eurot, kasvades aastaga seitse korda, firma ärikahjum suurenes samas 2,8 korda 2,1 miljoni euroni.

Kontserni kuulub kolm tütarettevõtet: superkondensaatorite koostele ning teadus- ja arendustegevusele keskenduv Skeleton Technologies OÜ, Skeleton Technologies OY Soomes ning elektroodi masstootmiseks loodud Skeleton Technologies GmbH Saksamaal.

Skeleton Technologies Groupi üks osanikest on Margus Linnamäe, kellele kuulub ka uudisteagentuur BNS ning ajaleht Postimees.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles