Saarlased tahavad tihedamat lennugraafikut pealinna

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna lennujaam.
Tallinna lennujaam. Foto: Mihkel Maripuu

Saaremaa lennuliikluse töögrupi esimesel koosolekul lepiti eile kokku, et Saaremaa omavalitsuste liit (SOL) valmistab koostöös Saaremaa ettevõtjate liiduga (SEL) ette pöördumise majandusministeeriumile. 

Seda selleks, et saada teada, millised võimalused on praegusel vedajal pakkuda Saaremaa suunal lisalendusid, vahendab Saarte Hääl. Nimelt saab vastavalt riigihangete seadusele tegelikult tellida esialgse hankelepingu maksumusest kuni 20 protsendi ulatuses täiendavat teenust. 

Arutelu kokku kutsunud Kuressaare linnapea Madis Kallas tõdes, et teenuse mahu kasv eeldab ka hankelepingu maksumuse suurenemist, samas on vabariigi valitsuse esindajad andnud põhimõttelise nõusoleku toetada lennuliikluse korraldamist alates 2018. aastast täiendavate rahaliste vahenditega.

Kuna uus lennuhange on plaanis välja kuulutada juba tuleva aasta suvel, siis lepiti eile kokku, et SELi initsiatiivil esitatakse juba lähiajal Saaremaa-poolsed soovid hanketingimuste osas, sh selle, et lendude väljumisajad muudetaks näitaks Tallinnasse koosolekule sõitjatele sobivamaks.

Loe lähemalt Saarte Häälest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles