Kreeka uus võlalepe võib saabuda juba loetud nädalate pärast (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaa liidukantsler Angela Merkel (keskel) vestlemas kreeka peaminister Alexis Tsiprasega (vasakul seljaga).
Saksamaa liidukantsler Angela Merkel (keskel) vestlemas kreeka peaminister Alexis Tsiprasega (vasakul seljaga). Foto: ANDREW MEDICHINI/AFP

Euroopa Komisjoni presidendi Jean-Claude Junckeri sõnul on Kreeka ja selle rahvusvahelised laenuandjad teinud märkimisväärseid edusamme ning leppe mustand võib valmida järgmiseks rahandusministrite kohtumiseks 7. aprillil.

Osapooled on hoogustanud kõnelusi teemadel, mis takistavad tegemast edasisi laenumakseid, mis hoiaksid võlakriisis Kreekat pinnal. Kreeka peab maksma juulis umbkaudu seitse miljardit eurot ning ilma täiendavate laenumakseteta ähvardab teda eurotsoonist väljajäämine.

«Me ei ole kaugel: viimastel nädalatel on tehtud märkimisväärseid edusamme ja veel ka viimastel päevadel kuni viimase ööni välja,» ütles Juncker sotsiaalteemalisel tippkohtumisel Roomas.

«Ideaalis, peaksime suutma ametnike tasemel kokkuleppe esitada järgmiseks eurotsooni rahandusministrite kohtumiseks 7. aprillil,» lisas ta. Olulisemad teemad on maksud, pension ja töötuturureformid.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles