Euroopa Parlamendi liige: Nord Stream 2 projekt on seadustega kooskõlas

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nord Stream 2
Nord Stream 2 Foto: Sergey Guneev/Sputnik

Nord Stream 2 projekt on Euroopa Komisjoni sõnul kooskõlas Euroopa Liidu seadustega, ütles Euroopa Parlamendi liige Roberts Zile.

Läti parlamendisaadik märkis, et Euroopa Komisjon on saanud projekti juristidelt kaks erineva sisuga aruannet. Vastavalt esimesele aruandele on projekt erandlik, sest gaasijuhe ehitatakse Läänemere põhja.

Teine aruanne väidab, et projekt on vastuolus Euroopa Energialiidu põhimõtetega, sest selle asemel, et mitmekesistada Euroopa gaasitarneid, suurendab projekt Euroopa sõltuvust Venemaa gaasitarnetest.

Nord Stream 2 näeb ette Venemaalt Saksamaale viiva 3. ja 4. gaasitoru Läänemerre laskmise, mille tulemusena kahekordistub selle marsruudi üldvõimsus. Projekt peaks valmima 2019. aasta lõpuks.

Märtsi alguses teatas Läti välisminister Edgars Rinkēvičs, et Nordstream gaasijuhtme projekt ohustab Euroopa Energialiidu plaani ja projekti võib nimetada julgeolekuohuks mitmel tasandil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles