Uurimise all oleva digirahaäri omanik jättis firma maha

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järjest enam ärimehi otsib võimalust digiraha kasvavast trendist kasu lõigata.
Järjest enam ärimehi otsib võimalust digiraha kasvavast trendist kasu lõigata. Foto: PantherMedia/Scanpix

Pärast Äripäeva ja Norra majanduslehe Dagens Næringslivi uurivaid artikleid Eesti kaudu loodud uuest digiraha ja võrkturunduse ärist Ultimate Business World (UBW), on äri omanik Paal Juul Aschjem firma maha jätnud.

9. märtsil kirjutas Äripäev, et Tallinna südames lükatakse käima järjekordset üleilmset hullutavat digirahaäri, mille kontseptsiooni üllatuslik autor on Norras põhja kõrbenud ja nime vahetanud endine võrkturunduse ärimees ja maksupettur Jim Aleksander Anderson (endise perenimega Wolden), vahendab leht.

Tuure koguva äri omanik oli aga Eesti-Norra kaubanduskoja auesimees, kinnisvaraettevõtja ning heategevusfondi Aitan Lapsi (nüüdseks endine) juht Paal Juul Aschjem. 13. märtsi seisuga on aga Aschjem lahkunud nii UBWd omava Eesti osaühingu Manhattan Securities omaniku kui ka juhatuse liikme kohalt. Omanik ja ainus juhatuse liige on nüüd Johannes Solstad, kes varem oli koos Aschjemiga juhatuses.

Kuna pärast Äripäeva kajastust hakkas UBW tegevust uurima Eesti finantsinspektsioon, on UBW kasutajatele teatanud, et kuni 1. maini on kogu ettevõtte tegevus pausi peal «olukorra tõttu», mis tähendab siis, et kuni 1. maini ei saa uued kasutajad registreeruda.

Loe lähemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles