Advokaat: Eesti võimalused suhkrutrahvi kätte saada pole head (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suhkrupakid Maxima kaupluses Tallinnas Lasnamäel.
Suhkrupakid Maxima kaupluses Tallinnas Lasnamäel. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Advokaadibüroo Sorainen vandeadvokaadi Karl Kase sõnul on Eestil teatud tingimustel võimalik reedene Euroopa Liidu üldkohtu suhkrutrahvi otsus kahe kuu jooksul kaevata edasi Euroopa Kohtusse, kuid senist kohtupraktikat arvestades ei saa Eesti eduvõimalusi pidada ülemäära suureks.

«Euroopa Liidu üldkohtu otsus tugineb õiguskindluse põhimõttele ja sellele, et Eesti poolt viidatud 2012. aasta otsus Pimix kohtuasjas ei ole uus asjaolu, millele praeguses vaidluses saaks tugineda,» ütles Kask BNS-ile.

Nii Eesti kui Euroopa kohtupraktikas on tema sõnul juurdunud käsitlus, et kohtuotsused ei ole uued asjaolud, vaid need konstateerivad varem aset leidnud sündmusi.

«Tuleb ka tähele panna, et 2012. aasta Euroopa Kohtu otsus Pimix kaasuses ei puudutanud suhkruvaru, vaid teisi maksustatud laovarusid,» märkis Kask.

«Teatud tingimustel on Üldkohtu otsus kahe kuu jooksul kaevatav Euroopa Kohtusse, kuid senist kohtupraktikat arvestades ei saa Eesti eduvõimalusi pidada ülemäära suureks,» lisas ta.

Euroopa kohus jättis Eesti 2015. aasta kevadel esitatud hagi Euroopa Liidult 34,3 miljoni euro ulatuses suhkru liigse laovaru eest makstud tasu tagasisaamiseks selle vastuvõetamatuse tõttu läbi vaatamata

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles