Töötajad ostavad IT-firma Iglu omanikult välja (1)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iglu juht Kristjan Aiaste ettevõtte kontori avamispeol.
Iglu juht Kristjan Aiaste ettevõtte kontori avamispeol. Foto: Liis Treimann/Postimees

Tarkvaraarenduse ja IT-konsulatsioonifirma Iglu töötajad ostavad ettevõtte seniselt omanikult Mart Nõmperilt välja.

Iglu asutamislugu ulatub nelja aasta tagusesse aega, kui suur osa Eesti suurima tarkvarafirma Nortali töötajatest lahkusid ettevõttest ja lõid uue ettevõtte Iglu. 

Iglu asutanud Mart Nõmperi sõnul on töötajate omanikeringi kaasamine ettevõtte edukaks arenguks vajalik samm. «Peaga töötamise äris on inimesed ettevõtte põhivara, millesse tuleb investeerida. Ühine omand ja partnerlus on selleks üks levinud meetod. Seda ei osanud me esialgu ette näha, et läbirääkimiste käigus jõuame täieliku omanikuvahetuseni viiva kokkuleppeni,» ütles Nõmper.

50 töötajaga firma enamusosalus kuulub edaspidi ettevõtte juhatajale Kristjan Aiastele, kes on ka firma tegevjuht. Tema sõnul algasid läbirääkimised juba möödunud aastal, kui ettevõte sai nelja-aastaseks.

«Tänaseks on kokkulepped sõlmitud, esimesed tehnilised sammud astutud ning jäänud veel tehingu lõplik vormistamine. Oluline on veel seejuures märkida, et kui praeguse väljaostu viivad läbi viis võtmeisikut, siis lähemate kuude jooksul on soov ettevõtte osanikeringi kaasata teisigi Iglu töötajaid,» selgitas Aiaste. 

Kuigi Iglu möödunud majandusaasta tulemused ei ole veel lõplikult koos, on selge, et kõigil neljal tegutsemisaastal kasumis olnud ettevõte uut kasumirekordit ei löönud.

Selle asemel tegi ettevõte investeeringuid uue Tartu kontori ehitamisse ja sisustamisse. «Olulistest arengutest tooks veel välja investeeringud tootearendusse ning kliendibaasi kasvatamise ja laiendamise,» lisas Aiaste.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles