Baltika astus oma äriga Ida-Euroopast välja

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Baltika juhatuse liikme Maigi Pärnik-Perniku sõnul on Ida- ja Kesk-Euroopa põnev koht, kus äri ajada, kuid seal on riskid väga suured.
Baltika juhatuse liikme Maigi Pärnik-Perniku sõnul on Ida- ja Kesk-Euroopa põnev koht, kus äri ajada, kuid seal on riskid väga suured. Foto: Jaanus Lensment

2016. aasta oli Baltikal keeruline, kuid märgiline aasta, kuna viidi lõpule äririskide maandamine kõige riskantsematel, Ukraina ja Venemaa turgudel, sest lõpuks müüdi maha ka Vene tütarettevõtte. Nii sai Baltika aasta lõpuks näidata juba 177 000-eurost kasumit.

«Olime nii Ukrainas kui ka Venemaal üle kümne aasta ja mõlemal turul samamoodi aastaid kasumis, kuid ka kahjumit kandnud. Nende kahe turu osakaal kogu meie tulemusest oli nii suur, et Balti jaeturu kompensatsioon ei olnud piisav, et ka halbadel aastatel üldist tulemust positiivsena hoida,» kirjeldas Baltika Grupi juhatuse esimees Meelis Milder otsuse tagamaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles