Ettevõtete ja majapidamiste hoiused jätkavad kasvamist

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestlaste hoiuste maht on viimastel aastatel kasvanud.
Eestlaste hoiuste maht on viimastel aastatel kasvanud. Foto: Panther Media/Scanpix

Eesti ettevõtete ja majapidamiste hoiuste maht suurenes tänavu veebruaris tempokalt, kasvades aastatagusega võrreldes peaaegu 10 protsenti.

Veebruaris kasvas hoiuste maht aasta võrdluses kiiremini kui pankade laenuportfell. Majapidamiste hoiuste maht suurenes aastaga ligikaudu 116 miljoni euro võrra ehk 8 protsenti. Ettevõtete hoiuste maht oli veebruari lõpus 11 protsenti suurem kui aasta tagasi, teatas Eesti Pank. 

Ettevõtete poolt Eestis tegutsevatest pankadest ja liisingufirmadest võetud laenude ja liisingute kasv 2017. aasta alguses pisut aeglustus, kuid püsis kiire.

Veebruaris oli ettevõtete laenu- ja liisinguportfelli maht 6,8 protsenti suurem kui aasta tagasi. Samas on ettevõtete laenamine välismaalt ja mujalt kui pankadest ja liisingufirmadest vähenenud ning ettevõtete koguvõlg ei ole eriti muutunud. Uusi laenusid ettevõtetele on aasta kahel esimesel kuul antud vähem kui aasta tagasi. 

Eluasemelaenude portfell kasvas veebruaris sama tempoga mis jaanuariski, olles kuu lõpus 5,6 protsenti suurem kui aasta tagasi. Pikemat aega viivises olevate laenude maht veebruaris pisut kasvas, nagu jaanuariski, kuid jäi endiselt väikeseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles