Eestit ähvardab Euroopast uus trahv (8)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiiresti kasvanud ettevõte sai trahvi.
Kiiresti kasvanud ettevõte sai trahvi. Foto: PanterMedia/Scanpix

Riigihangete seaduse vastuvõtmine on pikalt takerdunud, mistõttu ähvardab Eestit Euroopa Komisjonilt mitmesaja tuhande eurone trahv.

Eesti pidanuks läinud aasta aprillis koos värske seadusega üle võtma kolm eurodirektiivi, mis on aga pikalt venima jäänud, vahendab Äripäev

«Küll öeldi, et seadus saadakse valmis eelmise aasta novembris, siis tuli jutuks jaanuar-veebruar, siis räägiti maist,» lausus märtsini töötukassa hankeosakonda juhtinud Andres Õunapuu, kes aastaid varem oli ametis endises riigihangete ametis. Samas teadmatuses elavad ka juristid.

Ministeerium ja poliitikud nimetavad põhjuseks eelnõu eestvedaja muutust – protsessi juhtinud Maris Lauri läks haridusministriks –, siis vahetus valitsus ja koos sellega majanduskomisjoni koosseis ja juht.

Samas on Euroopa Komisjonilt tulnud juba kaks etteheitvat kirja ja peagi võib komisjon võtta ette ka kohtutee, kus Euroopa Kohus võib Eestit venitamise eest trahvida rohkem kui 300 000 euroga.

Loe lähemalt Äripäevast.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles