Efteni ootamatu mure Lätis

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Efteni uus arendus Jelgavas kohalikele ei meeldi.
Efteni uus arendus Jelgavas kohalikele ei meeldi. Foto: PantherMedia / Scanpix

EfTEN Capital ostis Lätis Jelgava linnas kahe miljoni euro eest maatüki, et ehitada sinna kaubanduskeskus, kuid põrkus kohalike elanike protestiga, kirjutab Äripäeva sõsarleht Delovõje Vedomosti.

Protestijate väitel rikub projekt linnamaastikku, kuna on võõr­element ning samuti arvavad protestijad, et kaupluse ja lao ehitus linna sissesõidule ei too linnale kasu, kuna 120 uut töökohta võib omakorda tuua kaasa koondamisi või pankrotte teistes kauplustes.

Eile sai juhtum jätku, kui suuresti Eesti kapitalil põhinev EfTEN Capital pöördus Läti kaitsepolitseisse palvega uurida, kes on Depo kaubanduskeskuse vastase kampaania taga, kuna ettevõtte juhtkonna hinnangul võidakse seda rahastada Venemaalt.

Delovõje Vedomosti vestles Viktors Savinsiga, kes juhib ­Efteni Capitali tegevust Lätis ning kelle sõnul on kaks kahtlust. Esiteks see, et  selle protestiaktsiooni tellisid konkurendid ning teine, et see on valimiskampaania ja võitlus võimu eest. 

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles