Nordica finantsjuht: airBaltic kasvab üksnes turumahu arvelt

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ahto Pärl.
Ahto Pärl. Foto: Tairo Lutter

Nordica finantsjuhi Ahto Pärli sõnul on konkurents lennunduses tihe, kuid agressiivselt laieneva Air Balticu kõrval ettevõte turuosa kaotamist ei karda, kuna turgu jagub kõigile.

«Air Baltic kasvab tänu turumahule. Mida meie oleme siin esimese kvartali jooksul näinud, et turgu jagub tegelikult kõigule,» ütles Pärl BNSile. «Turg kasvab üldnumbrite baasil, tänu sellele, et on rohkem, mida pakkuda ja paremate hindadega, siis lennatakse rohkem,» rääkis ta.

«Kasvatame ka turuosa, kuigi ka Air Baltic on agressiivselt oma laienemisplaane pidamas, meie keskendume oma tootele, oma turule ja näeme antud momendil positiivset efekti,» lisas ta.

Konkurentsisituatsioonis on ettevõte Pärli sõnul valmis kiirelt kohaldama oma tegevust nii hindade kui liinide osas. «Meie eesmärk pole olla odavlennufirma ja seda me oma olemuselt pole ka,» ütles ta.

«Nordica toode on teistsugune kui odavlennufirmadel. Samas me peame lähtuma turutingimustest, kui on tugev konkurents, siis loomulikult peame tegema endale olulised otsused, kas selle konkurentsiga kaasa minna või kui see pole enam majanduslikult õiguslik, siis tuleme turult ära või vähendame oma mahtusid,» rääkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles