Konkurentide hinnangul võib Elisa laienemine hindu kergitada

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tele2 esindus.
Tele2 esindus. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Elisa konkurendid Telia ja Tele 2 ostutehinguga turu positsioonide ümbermängimist ei karda. Samas tõi Tele 2 juht Argo Virkebau välja, et ühe turuosalise suureks paisumine võib tähendada hinnatõusu. 

«Mida suuremad ettevõtted tekivad, mida vähem on ettevõtteid, seda kallimad on üldjuhul hinnad. Seetõttu paljudes naaberriikides konkurentsiamet selliseid ostmisi tegelikult ei kiida heaks,» rääkis Virkebau.

Ostutehingu peavad heaks kiitma nii Soome kui ka Eesti Konkurentsiamet, vahendab ERRi uudisteportaal.

Soome telekomiettevõte Elisa laiendab jõuliselt haaret ning juba varem teada olnud Starmani ostu järel sai täna teatavaks võrgu- ja andmekeskuste lahenduste ettevõtte Santa Monica Networks Group Eesti ja Soome äritegevuse ostmine.

Ettevõtete teatel viisid pooled tehingu lõpuni eile ning Elisa tasub ostu eest rahaliste vahenditega 28 miljonit eurot. Santa Monica Networks Läti ja Leedu äritegevuse ostab Livonia Partners.

Omandatud ettevõtete 2016. aasta müügitulu kokku oli 44  ning EBIT ligi 3 miljonit eurot. Santa Monica Networksis töötab Soomes 73 ja Eestis 36 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles