Sinu brauser on natuke ajast maha jäänud. Et kõik töötaks, nagu vaja, palun uuenda enda brauserit.
Küpsised aitavad meil teenuseid edastada. Meie teenuseid kasutades nõustute sellega, et kasutame küpsiseid. ROHKEM INFOT >

Suhkrusõda toidutööstuses

KOMMENTEERI PRINDI ARTIKKEL
Erinevat sorti Pepsi New Yorgi poes. | FOTO: BRENDAN MCDERMID/REUTERS

Ajal, mil on moodne kiidelda, kuidas ja kui kaua on võimalik elada toitudesse suhkrut lisamata, on ka toidutööstuse gigandid asunud lõpuks suhkrukogust oma toodetes kiirelt vähendama.

Paljude ekspertide arvates on aga juba liiga hilja ning tervislikumaid alternatiive pakkuvad väiketootjad on saavutanud väga suure edumaa.

Möödunud aastal muutsid rahvusvahelised esmatarbekaupade suurtootjad tervislikumaks 180 000 toodet, mida on 100 000 võrra enam kui eelneval aastal, selgus äsja avaldatud uuringust. Esmatarbekaupade (sh toidu ja hügieenitoodete) tootjaid ja müüjaid ühendava liidu The Consumer Goods Forum uuring näitas, et toidu- ja joogitootjad vähendasid kõige enam soola ja suhkru sisaldust ning lisasid täisteravilju ja vitamiine. Hügieenitoodetes vähendati aga kõige enam parabeenide hulka.

Liidu juht Peter Freedman ütles Bloombergile, et see on suurtootjate reaktsioon konkurentsile.

Edasi lugemiseks liitu tasulise Postimehega

Sul ei ole hetkel tellimust. Edasi lugemiseks telli Postimees!

Oled juba tellija? LOGI SISSE või SEO PABERLEHE TELLIMUS
KUUPILET
5.99 € /kuu
TELLI KUUPILET
PÄEVAPILET
3.99 € /päev
TELLI PÄEVAPILET
Tagasi üles