Tootjahinnaindeks kasvas veebruaris 3,9 protsenti

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tekstiilitootmine
Tekstiilitootmine Foto: Marko Saarm / Sakala

Tööstustoodangu tootjahinnaindeksi muutus oli 2017. aasta veebruaris võrreldes jaanuariga 0 protsenti ja võrreldes eelmise aasta veebruariga 3,9 protsenti, teatab statistikaamet.

Tootjahinnaindeksit mõjutas veebruaris eelmise kuuga võrreldes keskmisest enam hinnatõus elektrienergia, gaasi, auru ja konditsioneeritud õhuga varustamises ning tekstiili-  ja joogitootmises, samuti hinnalangus kütteõlide ja elektroonikaseadmete tootmises. 

2016. aasta veebruariga võrreldes mõjutas indeksit keskmisest enam hinnatõus kütteõlide tootmises, elektrienergia, gaasi, auru ja konditsioneeritud õhuga varustamises ning toiduainete  ja puittoodete tootmises, samuti hinnalangus mäetööstuses ja elektriseadmete tootmises.

Ekspordihinnaindeksi muutus oli 2017. aasta veebruaris võrreldes jaanuariga 0,9 protsenti ja võrreldes 2016. aasta veebruariga 8,1 protsenti.

Eelmise kuuga võrreldes tõusis veebruaris keskmisest enam jookide, elektrienergia ning mootorsõidukite osade ja lisaseadmete hind, samas langes kummi- ja plasttoodete, keemiatoodete ning elektroonikaseadmete hind.

Impordihinnaindeksi muutus oli 2017. aasta veebruaris võrreldes jaanuariga 0,9 protsenti ja võrreldes 2016. aasta veebruariga 7,9 protsenti.

Eelmise kuuga võrreldes tõusis veebruaris keskmisest enam elektrienergia, keemiatoodete ja põllumajandustoodete hind ning langes farmaatsiatoodete ning kummi- ja plasttoodete hind.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles