Arco Vara kaasas Tivoli projekti Sedini äripartneri

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadrioru tivoli ala aastal 2005..
Kadrioru tivoli ala aastal 2005.. Foto: Peeter Langovits.

Arco Vara tütarettevõte Arco Investeeringud AS võõrandas Tivoli arendusprojekti kinnistud oma tütarettevõttele Tivoli Arendus, millest omakorda 50 protsenti võõrandati Pjotr Sedini äripartneri Natalia Levina suuromandis olevale firmale International Invest Project OÜ. 

Kuna kinnistu ja osaluse müük toimusid bilansilise maksumusega, ei avalda need kontserni bilansile ja kasumiaruandele olulist mõju, teatas Arco Vara börsile. Tehingute tulemusena tagastas Arco Investeeringute SEB Pangale kogu Tivoli projekti maa soetamiseks võetud pangalaenu summas 5 432 490 eurot.

Partneri kaasamisega Tivoli Arenduse OÜ-sse saab kontsern ehitamise rahastamiseks täiendavaid rahalisi vahendeid summas 6 miljonit eurot, mis võimaldab kiiresti jätkata Tivoli projekti arendamisega ning alustada juba 2011. aasta sügisel uue elamurajooni ehitamisega.

Esimeses etapis ehitatakse kuni 170 korterit ning esimesed korterid valmivad plaanikohaselt 2012. aasta kolmandas kvartalis. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles