Aktsiaturgude usk uude ajastusse teeb muret

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robert Shiller
Robert Shiller Foto: SCANPIX

Viimane kord rääkisid aktsiaturu investorid sellist juttu 2000. aastal ning tookord ei lõppenud see üldse hästi, ütleb Robert Shiller.

Nobeli majanduspreemia võitnud Shiller ütles, et kauplejaid kütkestas toona «uue ajastu lugu», mille keskmes on tehnoloogilised muutused – interneti ajastu algus oli USA ettevõtete äritegevuse ümber defineerinud ning muutnud traditsioonilised aktsiaturu suhtarvud iganenuks, kirjutab Äripäev.

Täna on see faktor aga poliitiline: Donald Trump ja tema plaan vähendada makse ja regulatsioone ning alustada suuri infrastruktuuri investeeringuid.

«Need mõlemad on revolutsioonilised ideed,» ütles Shiller, kes on tuntuks saanud sellega, et andis enne tehnoloogia- ja kinnisvaramulli lõhkemist mitmeid hoiatusi. «Seekord on saabunud «Suur Juht». Idee on selles, et kõik on muutunud.» Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles