Moerõivatööstusel ees keerulised ajad

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Amancio Ortega
Amancio Ortega Foto: SCANPIX

Maailma suurim moerõivaste tootja Inditex, mille tuntuim bränd on Zara, maksab sel aastal dividende 0,68 eurot aktsia kohta, mis on 13 protsenti rohkem kui eelmisel aastal. Inditexi asutaja ja suuromanik Amancio Ortega, kes on Euroopa rikkaim inimene, saab dividendidena 1,26 miljardit eurot, kirjutas The Guardian.

Kogu maailmas on hispaanlane Ortega rikkuselt neljas inimene. Jõukamad on vaid Microsofti asutaja Bill Gates (Bloombergi arvutuste järgi on tema vara väärtus 86,2 miljardit dollarit), legendaarne investor Warren Buffett (77,7 miljardit dollarit) ja Amazoni asutaja Jeff Bezos (73,8 miljardit dollarit). Ortega vara väärtuseks hindab Bloomberg 72,5 miljardit dollarit.

Miljardäril on Inditexist 59 protsenti kahe ettevõtte, Pontegadea Inversionesi ja Partleri kaudu. Hoolimata jõukusest hoiab Amancio Ortega madalat profiili. Väidetavalt pole ta mitte kunagi andnud ühtegi intervjuud, ta ei osale avalikel üritustel ning on lasknud end väga harva pildistada.

Inditexi eelmisel finantsaastal (lõppes 31. jaanuaril) olid rekordilised nii käive kui ka kasum. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles