Uute parvlaevade hilinemine toob kaasa suure trahvi (9)

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parvlaev Tiiu asus 11. märtsil Türgist Eesti poole teele.
Parvlaev Tiiu asus 11. märtsil Türgist Eesti poole teele. Foto: Sefine laevatehas

Majandus- ja taristuminister Kadri Simson edastas eile suursaarte ja mandri vahelist parvlaevaliiklust opereerivale TS Laevad OÜ-le leppetrahvi nõude summas 100 000 eurot, kuna liinidele pole toodud ikka veel nelja uut parvlaeva.

«Avaliku teenindamise lepingu (ATL) punkti 10.1 kohaselt peavad veoteenuse teostamiseks kasutatavad reisiparvlaevad olema spetsiaalselt lepingu tarbeks ehitatud uued reisiparvlaevad,» vahendab Meie Maa majandusministri Kadri  Simsoni kirja.

Ei vasta nõuetele

«Meile teadaolevalt kasutate veoteenuse osutamiseks nõuetele mittevastavaid parvlaevu ning mittevastavate reisiparvlaevade kasutamine ei ole tingitud vääramatust jõust või tehnilisest rikkest,» lisas minister.

Ühtlasi andis Simson teada, et rikkumise kõrvaldamise ja spetsiaalselt lepingu tarbeks ehitatud nelja uue reisiparvlaevaga veoteenuse nõuetekohase teostamise uueks tähtajaks on 1. juuni 2017.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles