Eesti Energia tegi Jordaania tehinguga energeetikaajalugu

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Energia Jordaania projekti uuringugeoloog Hardi Aosaaar tõi pressikonverentsile kaasa teemantpeaga puurpea, mis oli Jordaanias uuringuid tehes puurmasina olulisim osa.
Eesti Energia Jordaania projekti uuringugeoloog Hardi Aosaaar tõi pressikonverentsile kaasa teemantpeaga puurpea, mis oli Jordaanias uuringuid tehes puurmasina olulisim osa. Foto: Tairo Lutter

Eesti Energia viis eile Jordaanias lõpule maailma suurima põlevkiviprojekti investeeringu ja esimese Eesti põlevkivi-oskusteabe ekspordi tehingu kogusummas 2,1 miljardit dollarit.

«2,1 miljardi suuruse rahastuse saamine maailma suurimatelt pankadelt ja teistelt aktsionäridelt kinnitab, et projekt on hästi arendatud ja juhitud,» märkis Sutter. «Sellise mastaabiga projekti rahastamise lõpule viimine aitab kindlasti tulevikus avada Eestile uksi sarnasteks tehnoloogiasiirdeprojektideks.»

Kesk-Jordaanias Attarat Um Ghudarnis paikneva elektrijaama juurde rajatakse 10 miljoni tonnise aastavõimsusega kaevandus. See võimsus moodustab poole Eestis lubatud aastasest kaevandusmahust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles