Hiina peaminister: kaubandussõjast kaotab USA

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiina peaminister Li Keqiang valitsuse tegevusest parlamendile aru andmas.
Hiina peaminister Li Keqiang valitsuse tegevusest parlamendile aru andmas. Foto: JASON LEE/REUTERS

Hiina peaminister hoiatas Ühendriike kaubandussõja algatamise eest, kuid väljendas lootust, et maailma kaks suurimat majandust suudavad hoida suhted stabiilsena.

«Me ei taha näha kaubandussõda puhkemas kahe riigi vahel. See ei teeks meie kaubandust ausamaks,» lausus Li Keqiang Hiina iga-aastase parlamendiistungi lõpus toimunud pressikonverentsil.

«Hoolimata tõketest, mida USA-Hiina suhe võib kohata, loodame, et see suhe liigub jätkuvalt edasi positiivses suunas,» ütles Li. Kui kaubandussõda peaks puhkema, siis «välisinvesteeringutega firmad, täpsemalt USA firmad, kannaks enim kahju», lisas ta viitega ühele raportile.

Samas ütles peaminister, et tema arvates on kahepoolsete suhete «väljavaated helged». «Minu hinnangul suudame mis tahes erimeelsustest hoolimata lahenduste leidmiseks maha istuda, üksteisega rääkida ja koostööd teha,» lisas Li.

Peking ja Washington arutavad praegu võimalusi USA presidendi Donald Trumpi ja tema Hiina ametivenna Xi Jinpingi kohtumiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles